Opšti uslovi poslovanja za kupovinu putem sajta

Dobrodošli na sajt toyz.rs.

U nastavku su sadržani opšti uslovi koji se primenjuju na svaku kupovinu putem sajta toyz.rs, te Vas molimo da ih pažljivo pročitate pre kupovine u našoj e-prodavnici. Na taj način ćete biti obavešteni o svim pravima i obavezama koje imate kao kupac naših proizvoda. Poručivanjem i kupovinom putem našeg Sajta, potvrđujete da ste se upoznali sa ovim opštim uslovima i da ih u potpunosti prihvatate.

Uslovima korišćenja definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO Vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog sajta koje je podložno niže navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge toyz.rs. Korišćenjem bilo kog dela sajta, smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog sajta isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost. Nedozvoljeno korišćenje sajta smatra se kršenjem pravila i podložno je tužbi.

Kupovinom putem našeg sajta, zaključujete Ugovor o prodaji na daljinu sa:
DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO preduzeće za trgovinu na malo posredstvom pošte ili interneta
sa sedištem na adresi Dr Drage Ljočić 3, Beograd;
MB: 21612669;
PIB: 112130914
na koji će se primenjivati odredbe Zakona o elektronskoj trgovini, Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o trgovini, Zakona o obligacionim odnosima i drugih važećih propisa Republike Srbije.

DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO zadržava pravo izmene i/ili dopune ovih Opštih uslova u bilo kom trenutku. Zbog toga je neophodno da ih pre svake porudžbine/kupovine sa našeg sajta ponovo pročitate, kako biste bili blagovremeno upoznati sa eventualnim izmenama ili dopunama.

 1. DEFINICIJE
 2. OPŠTE ODREDBE
 3. PORUČIVANJE
 4. CENE
 5. PLAĆANJE
  • Izjava o konverziji plaćanja
 6. ISPORUKA
  • Troškovi isporuke
  • Postupanje prilikom isporuke
  • Otkazivanje isporuke
 7. ZAMENA PROIZVODA
 8. ODUSTANAK OD UGOVORA
 9. ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI

1. DEFINICIJE

1 „Prodavac”, „Mi” ili „ DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO” se odnosi na DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO, društvo sa ograničenom odgovornošću, sa sedištem na adresi Dr Drage Ljočić 3, Beograd MB: 21612669, PIB: 112130914, broj telefona: 064/368-368-1
2 „Opšti uslovi poslovanja”, „Uslovi” ili „OUP” se odnosi na opšte uslove poslovanja koji se odnose na kupovinu u našoj e-prodavnici.
3 „Kupac” ili „Vi” predstavlja svako fizičko lice koje poruči proizvod(e) putem našeg Sajta ili je zainteresovano da poruči proizvoda putem našeg Sajta.
4 „Korisnik Sajta” predstavlja svako lice koje pristupi i koristi naš Sajt.
5 „Gost” predstavlja svakog Kupca koji kupuje naše proizvode bez registracije na Sajtu.
6 „Registrovani korisnik” predstavlja svakog Korisnika Sajta koji je registrovao nalog na Sajtu.
7 „Potrošač” jeste svako fizičko lice koje na tržištu pribavlja robu ili usluge u svrhe koje nisu namenjene njegovoj poslovnoj ili drugoj komercijalnoj delatnosti i na koga se primenjuju propisi o zaštiti potrošača.
8 „Kupoprodajni ugovor” ili „Ugovor” se odnosi na ugovor o kupoprodaji bilo kog proizvoda Prodavca, koji uključuje odredbe OUP, kao i eventualne posebne uslove ugovorene između Ugovornih strana.
9 „Sajt” označava sajt rasveta-eurolight.rs, koji je sajt DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO dostupan na sledećoj adresi: https://toyz.rs/
10 „Politika privatnosti” se odnosi na poseban akt koji sadrži objašnjenja o načinu obrade Vaših podataka u vezi sa korišćenjem Sajta i u vezi sa kupovinom putem naše e-prodavnice – više možete pročitati u odeljku Politika privatnosti
11 „Politika kolačića” predstavlja poseban deo Politike privatnosti koji sadrži informacije i pravila o prikupljanju podataka na Sajtu pomoću kolačića. Sa ovom Politikom možete se upoznati klikom na https://toyz.rs/politika-kolacica/
12 „Ugovorne strane” su Kupac i Prodavac zajedno.

2. OPŠTE ODREDBE

Opšti uslovi poslovanja primenjuju se na celokupno poslovanje Prodavca, što obuhvata ponudu, potvrdu porudžbina, isporuku i račune, kao i sve druge isprave vezane za prodaju proizvoda.

• Svi posebni uslovi koji odstupaju od OUP, a naročito uslovi postavljeni od strane Kupca, biće obavezujući jedino ukoliko su posebno izričito ugovoreni i pisanim putem potvrđeni od strane Prodavca.

• Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Raspoloživost robe možete proveriti pozivanjem Call Centra na 064/368-368-1 (po ceni lokalnog poziva)

• Na našem sajtu ne postoji starosna granica za poručivanje robe, ali ako ste maloletna osoba obavezno je prisustvo punoletne osobe prilikom preuzimanja robe na kućnoj adresi.

• Naručene proizvode isporučujemo isključivo na teritoriji Republike Srbije bez Kosova i Metohije. Ne postoje ograničenja u pogledu količine ili vrednosti poručenih proizvoda.

• Svi sadržaji, specifikacije, proizvodi i cene proizvoda i usluga opisanih ili prikazanih na sajtu, mogu se promeniti u bilo kom trenutku bez prethodne najave. Uključivanje određenih proizvoda i usluga na sajt, u određeno vreme, ne garantuje da će isti proizvodi ili usluge biti dostupni u bilo koje vreme.

• Trudimo se da sve informacije o proizvodima, oznake, mere i opisi budu što tačniji i precizniji, kao i sve ostale informacije koje možete dobiti na sajtu. Međutim može se desiti da su informacije na sajtu netačne, nepotpune ili zastarele, kao i informacije o proizvodima koji uključuju i primenjive boje, ne možemo garantovati precizno pirkaz boje jer to zavisi od ekrana vašeg računara/telefona. Napominjemo da su fotografije postavljene u informativne svrhe i da one mogu prikazivati određeni pribori koji se možda ne nalazi u standardnom paketu proizvoda.

• Za korišćenje i kupovinu na sajtu nije potrebno registrovati korisični nalog. Ako koristite ovaj sajt, Vi ste odgovorni za održavanje poverljivosti vašeg naloga i lozinke i za ograničavanje pristupa svom računaru i saglasni ste da prihvatite odgovornost za sve aktivnosti koje se dešavaju pod vašim nalogom i lozinkom. Ako sumnjate da je bezbednost vašeg korisničkog naloga povređena, molimo Vas da obavestite administratora sajta što pre. DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO nije odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati od neovlašćenog korišćenja vašeg korisničkog naloga.

• Poručivanjem proizvoda, DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO kao vlasnik portala toyz.rs se ni u kom slučaju ne obavezuje da će prihvatiti kreiranu porudžbinu. U svakom trenutku bez predhodne najave porudžbina može biti otkazana.

• Za DISKONT i OUTLET artikle porudžbine će se smatrati validnim tek nakon provere dostupnosti artikala (radi se o artiklima koji su najčešće poslednji komadi na lageru) i nakon usmenog / telefonskog obaveštenja korisniku od strane DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO operatera da je roba dostupna.

• DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO neće ni u kom slučaju biti odgovorna po bilo kojoj osnovi, niti za bilo kakvu direktnu, indirektnu, slučajnu, posebnu, posledičnu ili kaznenu štetu prilikom korišćenja ovog sajta ili bilo kojih drugih hiperlinkovanih sajtova, uključujući, bez ograničenja, izgubljenu dobit ili prihode, troškove zamene, prekida poslovanja, gubitak podataka ili štete nastale upotrebom ili oslanjanjem na informacije sa sajta.

• Svako neovlašćeno korišćenje bilo koje informacije ili materijala koji su prikazani ili dostupni na sajtu, može prekršiti Zakone o autorskim pravima, zaštiti brenda, Zakona o privatnosti i objavljivanju, kao i druge zakone i propise.

• Posetioci mogu komentarisati proizvode i slati email poruke na support@toyz.rs. DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, šire mržnju, sadrže nepristojne izjave i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez ikakvog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena na toyz.rs. Protiv takvih aktivnosti DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak

• DODATNA PODRŠKA: Ukoliko ne razumete bilo koji element ovih uslova ili imate pitanje ili komentar, molimo da nas kontaktirate putem e mail support@toyz rs

3. PORUČIVANJE

Željene proizvode možete poručiti na tri načina:
– online putem sajta,
– pozivom našeg korisničkog centra ili
– slanjem poruke na naš email.

Kupac ima mogućnost izbora poručivanja proizvoda u svojstvu Gosta ili u svojstvu Registrovanog korisnika. Ukoliko je prilikom prethodne kupovine već registrovao svoj nalog, Kupac može izvršiti poručivanje putem istog naloga.

Poručivanje putem sajta možete obaviti u par klikova – kada se odlučite za željeni proizvod, kliknite na polje ”Dodaj u korpu“. Odmah će vam izaći „prozor“ gde birate da li nastavljate sa poručivanjem (unosite tražene podatke) ili se vraćate nazad na sajt i nastavljate pretragu. Sadržaj korpe možete ažurirati ili izmeniti u bilo kom trenutku pre potvrđivanja porudžbine. U delu Informacije za poručivanje treba popuniti sva polja označena zvezdicom (*). Ukoliko poručujete kao pravno lice odaberite karticu „pravno lice“.

U desnom delu ekrana imate deo gde odabirate Način plaćanja. Birate između:
• Plaćanje pouzećem (Plaćanje prilikom preuzimanja paketa kurirskoj službi)
• Plaćanje preko računa

Ukoliko odaberete „Plaćanje preko računa“ i ukoliko poručite kao pravno lice u najkraćem mogućem roku će vam stići email od nas sa predračunom, po kome treba da izvršite uplatu (sa uključenim trškovima isporuke). Ukoliko porudžbinu izvršite posle radnog vremena našeg korisničkog servisa ili u dane državnih praznika, mejl sa predračunom će vam stići prvog narednog radnog dana.

Klikom na dugme Poručite potvrđujete porudžbinu.

Potvrđivanjem porudžbine na Sajtu u svojstvu Kupca, potvrđujete sledeće:
1. da su Vam poznati Opšti uslovi poslovanja, odnosno da Vam je pružena stvarna mogućnost da se upoznate sa njihovom sadržinom,
2. da su Vam, pre potvrđivanja porudžbine na Sajtu, na jasan i razumljiv način u skladu sa obavezom obaveštavanja Kupca pružena sva neophodna obaveštenja od strane DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO , kao i
3. da u svojstvu Kupca dajete svoju saglasnost na Opšte uslove poslovanja.

Obaveza obaveštavanja u smislu tačke 2. naročito obuhvata informacije o:
• osnovnim obeležjima robe;
• Prodavcu – poslovno ime, matični broj, adresu sedišta i broj telefona;
• prodajnoj ceni, načinu obračuna prodajne cene i svim dodatnim troškovima, poput troškova
isporuke koje snosi Kupac;
• načinu plaćanja, načinu i rokovima isporuke i o načinu izvršenja drugih ugovornih obaveza;
• načinu izjavljivanja reklamacija i mestu prijema reklamacija, kao i o načinu postupanja Prodavca po njima;
• zakonskoj odgovornosti zbog nesaobraznosti proizvoda;
• uslovima koji se odnose na ostvarivanje prava Kupca po osnovu nesaobraznosti;
• uslovima za raskid Ugovora.

Po izvršenoj porudžbini, na email adresu koju ste naveli u formularu za poručivanje stići će automatski mail kojim potvrđujemo prijem Vaše porudžbine. Naša služba internet prodaje će odmah po prijemu porudžbine izvršiti proveru da li je poručeni proizvod raspoloživ, o čemu ćemo Vas obavestiti u roku od najviše 5 radnih dana.

• U slučaju da nismo u mogućnosti da Vam dostavimo željeni proizvod, nakon što Vas obavestimo o tome Vaša porudžbina će se smatrati otkazanom.
• Ukoliko je moguća isporuka jednog dela Vaše porudžbine, naša služba internet prodaje će Vas obavestiti o tome. U tom slučaju, uz Vašu saglasnost, izvršićemo isporuku dela porudžbine koji je raspoloživ.
• Ukoliko smo u mogućnosti da u celosti izvršimo Vašu porudžbinu, poslaćemo Vam mejl potvrde porudžbine.
Ukoliko imate dodatnih pitanja u pogledu Vaše porudžbine, možete nas kontaktirati putem email adrese support@toyz.rs ili pozivom na broj 064/368-368-1

4. CENE

Cena svakog proizvoda je u dinarima (RSD) i naznačena je pored slike proizvoda. Cene uključuju PDV.

Cene istaknute na našem Sajtu važe isključivo za kupovinu putem interneta.

Troškovi isporuke su 350,00 za sve pakete čija masa ne prelazi 10 kg, a u suprotnom naknadno ćemo vas obavestiti o troškovima isporuke, a na osnovu adrese na koju se paket isporučuje i težine i gabarita paketa.

5. PLAĆANJE

Plaćanje proizvoda naručenih putem DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO internet prodavnice moguće je izvršiti:

1. Gotovinom – pouzećem, prilikom preuzimanja robe na željenoj adresi.

2. uplatom na račun DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO i to na račun br 265-6190310001072-95 koji se vodi kod Raiffeisen banke ili u skladu sa instrukcijama koje Vam pošaljemo;

U slučaju plaćanja gotovinom, prilikom preuzimanja paketa kurir će vam predati proizvode koje ste poručili, kao i račun uz njih.

6. ISPORUKA

Isporuka proizvoda koje poručeite putem našeg sajta biće dostavljeni, na teritoriji Srbije, u saradnji sa kurirskom službom Bex.

Isporuka robe vrši se isključivo na teritoriji Republike Srbije bez KiM. Isporuka van teritorije Srbije nije moguća.

Poručeni proizvodi dostavljaju se Vama lično ili licu koje ste naznačili kao primaoca pošiljke u roku od 2 do 5 radna dana, a najkasnije u roku od 30 dana. Trudimo se da kupcima obezbedimo ažurnu i brzu dostavu poručenih proizvoda. Isporuka o roku ne predstavlja bitan element Ugovora. Pošiljka se dostavlja na adresu koju ste naveli u formularu za poručivanje. Isporuka robe se vrši radnim danima (ponedeljak – petak) u periodu od 8 do 17 časova, osim državnim praznicima. Isporuke robe se ne vrše subotom i nedeljom.

Svi naručeni artikli za koje se vrši isporuka isporučuje se do prvih vrata naručioca (do ulaza u zgradu ili kuću).

U slučaju da kurirska služba ne zatekne nikoga na adresi isporuke, kurir će Vas kontaktirati telefonom radi dogovaranja novog termina isporuke. Ukoliko i nakon toga dostavljanje ne bude moguće krivicom Kupca, odnosno lica koje je naznačeno kao primalac pošiljke, Kupac će biti dužan da snosi troškove vraćanja pošiljke Prodavcu, a Ugovor će se smatrati raskinutim.

TROŠKOVI ISPORUKE

Za sve porudžbine čija je masa do 10 kg, isporuka se naplaćuje u visini od 350 RSD.

Navedena cena isporuke važi za svaki pojedinačni paket koji može obuhvatati više proizvoda, a zbirno ne prelazi težinu od 10 kg. Ukoliko nije moguće spakovati više poručenih artikala u jedan paket, svaki upakovini paket računaće se po ceni od 350,00 RSD.
Za sve porudžbine čija masa prelazi 10 kg, pakete velikih gabarita, isporuka bele tehnike, troškovi isporuke se naplaćuje po posebnom cenovniku.

Za porudžbine čija ukupna masa iznosi od 30 do 60 kg, kao i za preteške, glomazne i izdvojene pošiljke, isporuka se obračunava posebno i o tome će svaki kupac biti obavešten pre isporuke.

* preteška pošiljka (za svaki pojedinačni registrovani paket/kutiju težine veće od 20 kg)
* glomaza pošiljka (za svaki pojedinačni registrovano kolet/paket koji prelazi dimenzije 60x60x60 cm odnosno odgovara zbiru dužine i obima paketa na najširem mestu poprečno do maksimalnih 300 cm, s tim da najveća dimenzija pošiljke može biti do 150 cm)
* izdvojena pošiljka (za svaki pojedinačni registrovani paket/kutiju od strane nalogodavca čija sadržina zahteva posebnu pažnju i kao takva nosi oznaku upozorenja-lomljiva sadržina)

Kupac plaća troškove dostave kuriru prilikom isporuke naručene robe, ukoliko taj iznos već nije platio preko računa.

Rizik slučajne propasti, oštećenja ili uništenja stvari prelazi na Kupca u trenutku predaje proizvoda Kupcu.

Obaveza Prodavca da isporuči poručeni proizvod se gasi ako je, zbog naloga državnih organa, smetnji u prometu ili pogonu, štrajka, isključenja, manjka sirovina i svih slučajeva više sile izvršenje neprimereno otežano ili nemoguće, a Prodavac je za navedene događaje saznao tek nakon što je potvrdio porudžbinu. U tom slučaju Prodavac će o tome obavestiti Kupca bez odlaganja.

POSTUPANJE PRILIKOM ISPORUKE

Kupac je dužan da, prilikom preuzimanja pošiljke, u prisustvu kurira vizuelno pregleda paket i zahteva otvaranje paketa kako bi utvrdio da li postoje vidna oštećenja na pakovanju ili poručenom proizvodu.

Za sva eventualna fizička oštećenja proizvoda, nedostatke u pakovanju, koje kupac uoči prilikom primopredaje, potrebno je da se obrati kuriru kako bi sačinio zapisnik o reklamaciji.

Prilikom preuzimanja paketa, Kupac je dužan da potpiše listu preuzimanja koju kurirska služba zadržava kao potvrdu o preuzimanju pošiljke.

Rok za prijavu reklamacije usled oštećenja u transportu je 24h od trenutka preuzimanja poručenih proizvoda, broj telefona 064/368-368-1 ili na e-mail: support@toyz.rs. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da proizvod prihvatimo nazad.

OTKAZIVANJE ISPORUKE

Kupac ima pravo da otkaže isporuku u bilo kom trenutku, slanjem mejla na support@toyz.rs

• Ukoliko je isporuka otkazana pre nego što je Prodavac poslao proizvode, Kupac ima pravo da traži povraćaj ukupnog iznosa plaćenog za proizvode i isporuku.

• U slučaju otkazivanja porudžbine nakon što je Prodavac poslao proizvode, Kupac ima pravo da traži povraćaj iznosa za proizvode, ali u tom slučaju, Kupac sam snosi troškove vraćanja proizvoda Prodavcu.

Po otkazivanju isporuke pozivom telefonskog broja, Kupac će dobiti potvrdu o otkazivanju porudžbine na svoju email adresu.

7. ZAMENA PROIZVODA

U slučaju da, po prijemu paketa sa poručenim proizvodima, utvrdite da smo vam isporučili pogrešan proizvod možete nas kontaktirati slanjem emaila na adresu support@toyz.rs ili pozivom na broj telefona: 064/368-368-1. Rok za prijavu pogrešno isporučenog paketa/proizvoda je 24 h od trenutka isporuke.

Neophodno je da artikal koji vraćate bude adekvatno zapakovan i nekorišćen, kompletan, sa originalnom ambalažom, jer u slučaju oštećenja prilikom transporta do prostorija Prodavca, sva odgovornost pada na teret pošiljaoca, odnosno Kupca. Obaveza Prodavca je da pošalje kurira na adresu Kupca kako bi preuzeo pogrešno isporučen paket. U tom slučaju troškove vraćanja proizvoda na adresu Prodavca snosi Prodavac.

Nakon što pošiljka stigne na našu adresu, izvršićemo proveru da li je dostavljeni proizvod adekvatno zapakovan, da li neoštećen, kompletan i sa originalnom ambalažom, i ukoliko se utvrdi da jeste, bez odlaganja ćemo na adresu Kupca poslati zamenski proizvod.

Zamena nije moguća ukoliko je proizvod vraćen Prodavcu u neispravnom, korišćenom ili nekompletnom stanju, odnosno ukoliko nije adekvatno zapakovan.

8. ODUSTANAK OD UGOVORA

Kupovina putem toyz.rs internet prodavnice smatra se kupovinom na daljinu u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Stoga, ovaj odeljak OUP se odnosi na Kupce fizička lica koja se smatraju Potrošačima.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica koga je kupac odredio, a nije prevoznik. Prilikom odustanka potrošač može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Ako ste istom porudžbenicom poručili više proizvoda koji Vam nisu isporučeni istovremeno, rok za odustanak od Ugovora počinje da teče od dana isporuke poslednjeg poručenog proizvoda.

Pravo na odustanak od Ugovora ostvarujete dostavljanjem izjave o odustanku na adresu Prodavca. To možete učiniti popunjavanjem obrasca za odustanak koji Vam je dostavljen u štampanom obliku zajedno sa poručenim proizvodima ili putem emaila ili na drugi nedvosmislen način pismenim putem, uključujući i slanje emailom.

Obrazac za odustanak možete pronaći u pdf obliku na https://toyz.rs/wp-content/uploads/2023/08/izjava-o-odustanku-od-ugovora.pdf
Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata na našu adresu. Ukoliko ste izjavu o odustanku poslali elektronskim putem, bez odlaganja ćemo Vas obavestiti u pisanoj formi ili na drugom trajnom nosaču zapisa o prijemu Vaše izjave.

U slučaju odustanka od Ugovora, Potrošač je dužan da vrati poručene proizvode na adresu Prodavca bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana slanja izjave o odustanku. Artikal mora biti u ispravnom i nekorišćenom stanju, u originalnom i neoštećenom pakovanju. Uz artikal, Potrošač je dužan da dostavi i račun (odnosno račun-otpremnicu). Sve troškove vraćanja proizvoda Prodavcu snosi Potrošač. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti. U slučaju odustanka od Ugovora, Potrošač ima pravo na povraćaj novca ili zamenu proizvoda za drugi, ukoliko su proizvod i pakovanje dostavljeni Prodavcu u neoštećenom stanju i ukoliko je uz vraćeni proizvod dostavljen račun (odnosno račun-otpremnica). Iznos plaćene cene proizvoda biće vraćen Potrošaču nakon što proizvod bude dostavljen na našu adresu. DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO će bez odlaganja izvršiti povraćaj uplaćenih sredstava na račun Potrošača uključujući i troškove isporuke (ukoliko je troškove isporuke snosio Potrošač), a najkasnije u roku od 14 dana od prijema izjave o odustanku od ugovora. Povraćaj sredstava može biti odložen dok ne primimo proizvod koji ste nam poslali ili dok nam ne dostavite dokaz o tome da ste nam poslali proizvod.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Potrošač odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom. Ukoliko vrednost proizvoda bude umanjena usled neadekvatnog rukovanja ili rukovanja proizvodom na način koji prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe, svu odgovornost snosiće isključivo Potrošač. U takvim slučajevima, DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO ima pravo da Potrošaču vrati umanjenu cenu, a cena će biti umanjena srazmerno umanjenoj vrednosti proizvoda, o čemu odluku donosi Prodavac.

Kada potrošač nema pravo na odustanak od ugovora:

1. U slučaju isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane;
2. isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke.

9. ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI

DSD BESTSELLER TRADE COMPANY DOO obrađuje podatke o ličnosti Kupaca u skladu sa propisima Republike Srbije. Za više informacija kliknite na link do ubaciti link politike privatnosti.
Radi prikupljanja pojedinih podataka o ličnosti Korisnika Sajta, koristimo kolačiće. Više informacija o tome koje kolačiće koristimo možete saznati klikom na https://www.toyz.rs/politika-kolacica/

Ovi Opšti uslovi poslovanja važe od 01.01.2021.